čtvrtek 10. února 2011

OČKOVÁNÍ A AUTISMUS : zfalšovaná studie

Mnozí rodiče dětí s autismem a podobnými pervazivními poruchami osobnosti věří studii , kterou v roce 1998 zveřejnil britský lékař Andrew Wakefield ;jeho zprávu otiskl lékařský časopis Lancet . Podle něj je autismus způsoben očkováním , konkrétně kombinovanou vakcínou proti spalničkám , příušnicím a zarděnkám .
Nyní se ale zjistilo , že Wakefield pozměnil údaje v lékařských záznamech , z nichž vycházela jeho zpráva Wakefield například tvrdil , že 12 dětí ,které zahrnul do své studie , bylo před očkováním v pořádku , že šlo o normální děti bez vývojových problémů.
Britský novinář Brian Deer ale zjistil , že Wakefield v pěti případech pozměnil jejich dokumentaci a zamlčel , že už před očkováním se u nich projevila vývojová porucha . Loni v květnu byla Wakefieldovi zakázána lékařská praxe ve Velké Británii a odborná veřejnost požaduje prověření jeho dalších studií . Ačkoli odborníci , kteří se po Wakefieldovi snažili zjistit souvislost mezi očkováním a autismem , potvrdili , že očkování nevyvolává pervazivní poruchu osobnosti a že skutečnost , že se u některých dětí autismus projeví v době , kdy jsou očkované , je jen shodou okolností , řadu rodičů Wakefieldova studie dodnes utvrzuje v tom , že očkování jejich dětem škodí . Díky důkazům o jeho podvodu je ale tato hypotéza konečně vyvrácena .
Zdroj : British Medical Journal

No nevím nevím ... My dětský autismus také máme , ale zda byl způsoben očkováním , to už vám dnes nikdy nikdo neřekne !

Žádné komentáře:

Okomentovat