pondělí 24. ledna 2011

TAK TO JSEM JÁ - MICHÁLEK ŠEVČÍK *13.8.2003

Tak to jsem já - Michálek Ševčík * 13. 8. 2003
Narozen  předčasně ve FN Ostravě - ve 29. týdnu těhotenství s mírou 38 cm a váhou 1220 gramů císařským řezem .Od narození  nemám sací a kousací reflex . Zhruba ve 2,5 letech bylo první podezření na dětský autismus .
Míša nemluví , nekouše , má diagnozu dětský autismus , středně těžkou mentální retardaci , spastickou mozkovou obrnu , ADHD , opožděný PMV.
Míša od tří let navštěvoval dětský stacionář Lydie v Českém Těšíně , kam chodil do školky a pak do přípravného stupně pro autisty .
Od září 2010 nastoupil do 1. třídy Církevní základní školy speciální v Českém Těšíně , kam bude chodit do svých 26. let . Co bude dál , zatím nikdo neví ...

Jen pro ty co neví  co je autismus :  AUTISMUS  patří mezi vážné poruchy dětského mentálního vývoje . Jedná se o vrozené celoživotní postižení něktrých mozkových funkcí . Důsledkem poruchy je , že dítě nerozumí zcela tomu , co vidí , slyší a prožívá . Duševní vývoj dítěte je díky tomuto handicapu narušen hlavně v oblasti komunikace , sociální interakce a představivosti .Odlišné chování dítěte zaznamenáváme již před třetím rokem věku . Příčina vzniku autismu není přesně známa , určitou roli hrají genetické faktory . Značná část dětí s autismem má také závažné problémy s chováním .
Ročně se v České republice narodí zhruba 150 dětí s autismem .

Žádné komentáře:

Okomentovat