čtvrtek 30. června 2011

MICHÁLKOVO VYSVĚDČENÍ - školní rok 2010/2011 , druhé pololetí

Míša dnes dostal vysvědčení . Sice jen slovní ohodnocení , ale pro nás to bylo , jakoby dostal vyznamenání či udělal maturitu za jedna !

ČTENÍ -  třídí obrázky do skupin a podle požadovaných znaků , přiřadí nápis k obrázku a reálnému předmětu dle vzoru , skládá slova z písmen podle vzoru , pracuje na počítači - samostatně ovládá práci s myší a pracuje s některými výukovými programy.
Činnosti plní i bez dopomoci či pouze s menší dopomocí
PSANÍ - přiřadí k sobě stejná písmena ,dle svých schopností a s dopomocí učitele nebo asistenta pedagoga zvládá uvolňovací cviky a obtahování písmen dle předlohy.
ŘEČOVÁ VÝCHOVA  - dokáže se krátkodobě koncentrovat na poslech pohádek a krátkých příběhů , reaguje na jméno a navazuje kontakt , snaží se o nápodobu vyslovování některých hlásek a slabik .
MATEMATIKA  - přiřazuje obrázky se stejným počtem prvků , rozlišuje a třídí základní geometrické tvary a barvy , úkoly plní samostatně nebo s menší dopomocí.
PRVOUKA  - orientuje se podle základních piktogramů a obrázkového systému , umí se představit v ranním komunikačním kruhu , umí projevit radost i nelibost , zvládá dle svých  schopností osobní hygienu a sebeobsluhu .
Veškeré činnosti jsou vedeny s pomocí učitele nebo asistenta .
PRACOVNÍ VÝCHOVA -   na základě svých schopností a s pomocí učitele nebo asistenta pedagoga zvládá modelování , práci s drobným materiálem , jednoduché činnosti se stavebnicemi a kostkami , navlékání korálků a práci na počítači .
HUDEBNÍ VÝCHOVA -  soustředí se na poslech krátkých hudebních ukázek , pohybem těla zvládá s dopomocí vyjádření rytmu písní a napodobuje dle vzoru.
VÝTVARNÁ VÝCHOVA -  na základě svých schopností a s pomocí učitele nebo asistenta pedagoga zvládá správný úchop kreslící potřeby a základní výtvarné techniky .
TĚLESNÁ VÝCHOVA -  reaguje na základní pokyny , signály a gesta učitele , na základě svých  schopností a s pomocí učitele nebo asistenta pedagoga zvládá jednoduché překážkové dráhy a pohybové činnosti , projevuje radost při cvičení .


                                Míša dostal i pochvalný list !


                                 Kytička pro naši báječnou asistentku Danku .


                                 Kytička pro naši paní učitelku .


                                 Paní učitelka Dáša z rehabilitační třídy .
                                 Příští školní rok už bohužel nenastoupí . Byla moc prima .


                               Paní Dáša s naší paní učitelkou .


                                 Náš Michálek na balóně .

2 komentáře:

  1. Moc gratulujeme Michálkovi k takovému krásnému vysvědčení a přejeme krásné slunné prázdniny.

    OdpovědětVymazat
  2. Leni , děkujeme .
    I Vám a celé Vaší rodině přejeme krásné prázdniny.

    Petra s Michálkem

    OdpovědětVymazat